Importanta camerelor de supraveghere in mall-uri/supermarket-uri

Cumparaturile din mall-uri sau din supermarket-uri presupun, de obicei, un flux mare de oameni. Din acest motiv, magazinele gazda adopta adesea modul de supraveghere, care ofera confort psihic pentru clienti si impiedica activitatile infractionale. Pentru ca astfel de spatii sunt gandite ca zone tinta pentru infractori, a devenit necesara implementarea unei metode (care sa ajute la impiedicarea  infractionalitatii) ca fiind parte importanta in compozitia sistemului de aparare. Intreg echipamentull poate fi format din mai multe dispozitive de monitorizare video, aparare electronica si sistem de alarma antifurt. Fiecare dintre acestea poate opera independent sau pot coopera impreuna intr-un sistem de securitate unit.

In mall-uri instalarea unor dispozitive de supraveghere pot urmari nu numai activitatile clientilor, ci si pe cele infractionale, ori pot functiona ca aparate de filmat de sine statatoare sau care se declanseaza la anumite intervale de timp (stabilite in prealabil) ori atunci cand este detectectata miscarea. Spre exemplu, instalarea unei camere supraveghere in dreptul caselor de marcat monitorizeaza atat procesul de plata, cat si operatiunile intocmite de casieri, pentru a se evita scurgerile financiare.

Selectia si instalarea sistemelor de monitorizare in aceste conditii sunt deosebit de importante. In primul rand trebuie eliminata orice incertitudine cu privire la zona monitorizata, astfel incat sa nu existe nicio zona “oarba”, care sa lase sanse de reusita unui infractor. Camera ar trebui sa acopere intreg domeniul de aplicare al incaperii si sa urmareasca activitatea din mall-uri/supermarket-uri, astfel incat sa poata fi vazuta clar si urmarita buna desfasurare a sarcinilor de munca. Totodata, trebuie selectat tipul de culori dorit, pentru a se obtine o rezolutie mai buna a imaginii, in scopul de a conferi claritate acesteia. La final, la fel de importanta este si localizarea camerelor de supraveghere, astfel incat sa fie ascunse frumos si sa fie in armonie cu aspectul in intregime al locatiei. Viziteaza sdsmag pentru a afla mai multe informatii.