Jocurile logice educa si distreaza

Una dintre problemele majore atunci cand vine vorba despre jocurile online si despre timpul petrecut de copii in fata calculatorului este cel legat de impactul negativ pe care jocurile il pot avea asupra copiilor. Fireste ca, daca parintii ar avea ragazul necesar pentru a petrece cateva ore in compania copilului si pentru a vedea ce tip de activitati si jocuri ii plac acestuia si de ce prefera computerul, ar putea accepta mai usor jocurile online in viata copilului, ba chiar i-ar putea ghida atentia catre jocuri din sfera educativa mai degraba decat catre cele cu tente agresive. 

Un copil invata adesea foarte multe lucruri cu ajutorul unei anumite categorii de jocuri, pe care se pare ca cei mici o prefera si vorbesc aici despre jocuri logice. Jocurile logice sunt cele care pun intotdeauna la contributie mintea copilului, care ii dezvolta imaginatia si perspicacitatea si care ii ajuta sa gaseasca mereu solutii pentru situatiile in care se afla, atat in joc cat si mai tarziu, in viata reala. Jocurile logice sunt extrem de apreciate si in scoala sau gradinita, fiind agreate de programele scolare. Poate ca desi sunt multe site-uri cu jocuri online, sunt prea putine cele in care copiii au sansa de a gasi jocuri logice de calitate, mai ales in limba romana, si cu ajutorul carora sa isi dezvolte abilitatile existente si – de ce nu? – sa isi descopere unele noi. 

La Jocuri.ca cei mici pot alege dintr-o varietate de jocuri care le pun perspicacitatea si logica in miscare, si care reusesc sa ii educe, distrandu-i, in acelasi timp. Jocurile de tip puzzle, jocurile de sah sau dame, jocurile de strategie sau cele cu ferme pot reprezenta adevarate provocari de logica pentru copii, la fel ca si unele jocuri de actiune care ii pun in situatia de a alege cai de a iesi dintr-o situatie anume.