Cu mobilul in avion

Veste buna pentru cei care calatoresc cu avionul. De acum inainte vom putea folosi diverse gadgeturi din momentul decolarii pana la aterizarea aeronavei. De cand autoritatea americana Federal Aviation Administration a permis folosirea dispozitivelor in timpul zborului, oamenii au fost incantati urmandu-i in acest trend si cei de la European Aviation Saftey Agency. Astfel acum putem folosi gadgeturi in aeronave si in Europa, dar si in America.

De multi ani cercetatorii incearca sa demonstreze ca folosirea gadgeturilor in timpul zborului nu afecteaza negativ aeronava. Cei de la Federal Aviation Administration din America au reusit sa dovedeasca ca nu exista nici un fel de problema daca folosim tabletele, smartphone-uri si alte gadgeturi.

Pentru ca aceste noi reguli erau valabile doar pentru America si Europa, Asia a decis sa ridice aceste restrictii cu privire la aparatura folosita in timpul zborurilor. Cei de la European Aviation Saftey Agency, printr-un comunicat de presa, au decis sa faca posibila folosirea gadgeturilor de la sfarsitul lunii noiembrie, inceputul lunii decembrie.  Este insa o conditie: dispozitivele se vor putea folosi doar daca sunt configurate pe mod avion. Notebook-urile si ultrabook-urile si hibridele vor putea fi folosite doar in timpul zborurilor, nu si in timpul decolarii sau aterizarii aeronavelor, deoarece notebook-urile si cele mentionate mai sus, au antene puternice si volum de radiatii foarte mare, in acest caz acestea pot sa afecteze aeronava.

,,Acesta este un mare pas in procesul extinderii libertatii de a folosi dispozitive electronice la bordul aeronavelor fara a face compromisuri la nivelul securitatii pasagerilor”, a declarat Patrick Ky, care este Director Executiv la European Aviation Saftey Agency, despre folosirea dispozitivelor la bordul aeronavelor.