Locuri unde nu ti-ai dori sa traiesti

Detroit, Michigan, SUA. Cunoscut drept capitala crimelor din SUA. Cum industria producatoare de automobile americane este in declin, populatia a scazut cu 25% din 2000, multe zone fiind pline de case vandute pe mai nimic-unele pe mai putin de 100 de dolari. Multe dintre cladirile abandonate sunt folosite de intrusi, altele pentru luptele nelegale cu caini. O problema majora in Detroit sunt si cainii vagabonzi, zeci de mii umbland pe strazi, multi dintre ei fiind din rasa pitbull. Pe 19 iulie 2013, Detroit-ul si-a declarat falimentul, avand datorii cumulate de peste 18 milioane de dolari. Rata somajului este undeva la 16.3%, insa mai mica putin decat in 2009, cand era de 24.9%. Cele mai periculoase trei cartiere din America sunt in Detroit.
Ciudad Juárez, Mexic. Ciudad Juárez se afla chiar in sudul El Paso, Texas, cele doua orase fiind separate de Rio Grande. Diferenta dintre cele doua asezari este ca de la cer la pamant. Ciudad Juárez a devenit epicentrul luptelor dintre dealerii de droguri, rivalitatile violente dintre carteluri ducand la lupte de strada inimaginabile. In 2009, orasul a primit infama distinctie de capitala criminalitatii din toata lumea, cu 130 de crime la 100.000 de locuitori. Politistii sunt fie prea corupti, fie le e frica sa paraseasca sectia de politie. Daca esti femeie este si mai rau-violurile si uciderile de tinere sunt la ordinea zilei, violenta domestica si schimbul pentru droguri completand acest peisaj dezolant. Criminalii in serie se plimba fara probleme pe strazi, crimele lor fiind mascate de haosul creat in jurul lor.
Medellin, Columbia. Prin anii 1980, cand comertul cu cocaina era in floare, Medellin devenise cel mai violent oras din lume, unde cartelul lui Pablo Escobar si gruparile paramilitare isi faceau de cap asa cum voiau. Escobar a fost ucis de politie in 1993, iar criminalitatea a scazut semnificativ. Din nefericire, chiar si acum sunt inca mii de crime in fiecare an. In 2009, au fost 2.899 de omucideri, mai putin decat in 1991, cand erau 6.500, toate legate de traficul de droguri. Criminalii practicau si rapirea si santajul. Turistii sunt prada favorita, fiind eliberati doar dupa ce isi golesc toate conturile cu ajutorul ATM-urilor. Din 2012, violentele au devenit din ce in ce mai puternice, luptele ducandu-se intre doua carteluri rivale.