Scurt istoric al anunturilor

Potrivit Dictionarului Explicativ online, cuvantul „anunt”  este folosit pentru „ a instiinta”, pentru „a aduce la cunostinta ceva”, „a publica” sau pentru „a comunica”. Cei mai multi dintre noi stiam deja acest lucru, insa stim oare cum s-au nascut primele anunturi?
 
Chiar si in anii 3000 – 5000 i.e.n. scopul anunturilor era acelasi ca si astazi, scop explicat in pararaful anterior. Chiar daca scopul era asemanator, mijoacele erau, evident, foarte diferite. Istoricii si arheologii au ajuns la concluzia ca cele mai vechi forme de anunturi existau inca de pe vremea Romei Antice si a Babilonului. Chiar si Egiptenii aveau forme de a comunica inspre semenii lor mesaje, iar cele mai populare erau sculpturile de piatra si desenele pe ziduri, asezate, la loc de cinste, pe cele mai circulate drumuri. In felul acesta era atins un mare public tinta.
 
Trecerea timpului si inovatiile au adus in fata omului simplu hartia si cerneala. Astfel, dupa o perioada semnificativa de timp, s-a ajuns la concluzia ca uneltele pentru scris pot usura munca si pot eficientiza procesul de creare al vizibilitatii pentru un mesaj. Cerneala si hartia au fost un promotor fidel al anunturilor. Initial, anunturile constau in afise stradale. Aparitia presei scrise a fost un pas in fata pentru procesul de raspundire al anunturilor. Ceva mai tarziu, radioul si televiziunea au creat noi moduri inedite prin care oamenii puteau sa intre in contact si sa scrie anunturi. 
 
Inceputul anilor 1990 ne-a pus fata in fata cu o noua descoperire care avea sa fie un nou inceput pentru anunturi. Internetul a creat noi si noi modalitati prin care oameni nu numai ca puteau si pot sa vada anunturi sau sa le scrie la doar cateva click-uri distanta, ba chiar poate interactiona instantaneu cu oamenii din spatele anunturilor sau cu posibili cumparatori.