Tigarile electronice – ½ din costul tigaretelor clasice

Unul dintre cele mai intalnite motive invocate de fumatori atunci cand isi expun cauzele pentru care ar dori sa renunte la fumat este acela al banilor. In medie, un roman fumeaza un pachet pe zi, asta daca nu vorbim de cazurile particulare in care se fumeaza cate doua pachete pe zi sau un pachet si jumatate. Chiar si asa, la un pachet pe zi a 14 RON, o saptamana de fumat inseamna in principiu 98 RON, iar o luna 420 RON. Asta in timp ce salariul minim lunar in Romania este de 800 RON, cel mediu de aproximativ 2200 RON, dar cei mai multi dintre romani castiga undeva in jur de 1200-1600 RON lunar. Pentru acestia din urma, rezulta ca banii cheltuiti pe tigari reprezinta un procent covarsitor: 25% din veniturile pe o luna intreaga!

O alternativa la acest viciu scump si complet nesanatos, o reprezinta celebrele tigari electronice, care – inca de la lansarea lor pe piata –  creeaza din ce in ce mai multi adepti. Dincolo de avantajele lor pentru sanatate – care inseamna in primul rand lipsa gudronului, avantajele pentru mediu si pentru cei din jur care in acest fel nu mai sunt nevoiti sa fie victime ale fumatului pasiv, tigara electronica are si avantaje incontestabile pentru bugetul lunar. Astfel, in timp ce un pachet de tigari costa in jur de 14 RON, la aproximativ acelasi pret (13 ron) un fumator poate cumpara diverse variante de elichide, in sticluta de de 10 ml, care inseamna aproximativ 15 pachete de tigari. Ceea ce inseamna ca pentru un fumator care consuma 1 pachet de tigari pe zi, o luna de vapat (fumat, pentru cei care folosesc tigara electronica) va costa aproximativ 30 RON. 

La http://www.euvapez.ro costul pentru un Set tigara electronica este cuprins intre 89,99 ron si 159,97, in functie de firma producatoare, de numarul de baterii si de clearomizoare existente in pachet. Per total, costul initial este de 200 Ron pentru un kit de pornire, pentru o luna intreaga, asadar o jumatate din costul lunar al nocivelor tigari. In lunile urmatoare, costurile pentru vaperi se rezuma doar la costul elichidelor.