Tipuri de invitatii pentru botez

Organizarea unei petreceri mari de botez inseamna implicare in toate detaliile, de la trimiterea de invitatii si pana la crearea unui concept estetic pentru amenajarea restaurantului in care va avea loc petrecerea. Dupa alegerea restaurantului si dupa ce se stabileste la biserica o data pentru eveniment, este momentul sa alegeti o varianta de invitatii de botez, pe care sa le trimiteti cat mai repede invitatilor. Invitatiile de botez, spre deosebire de cele de nunta, sunt mult mai relaxate din punct de vedere al designului, mai colorate si mai vesele, si in cele mai multe dintre cazuri reprezinta fie personaje de desene animate, fie desene ale unor obiecte tipice pentru bebelusi.

In functie de stilul petrecerii la care v-ati gandit si in functie de invitatii pe care ii asteptati la botez, puteti alege din mai multe variante de invitatii pentru marele eveniment, o oferta completa si de nerefuzat venind din partea celor de la http://www.invitatiisuperbe.ro.
Un tip foarte intalnit de invitatie de botez este invitatia in care parintii fac anuntul “suntem trei”, si ii invita pe prieteni si familia sa li se alature in celebrarea evenimentului.

Un alt tip comun de invitatie pentru botez este invitatia cu poza micutului care va deveni in curand crestin. Practic el este cel care lanseazainvitatia la botezul sau, textul din interiorul invitatiei fiind scris ca si cum ar fi rostit chiar de copil catre invitati.

Foarte vesele sunt si invitatiile decupate in forma de personaje de desen animat, de pampers sau de biberon, insa fiind atat de colocviale sunt potrivite pentru botezuri de mai mica anvergura sau pentru petreceri unde sunt invitati doar prieteni apropiati care vor aprecia o astfel de abordare.
Cea mai eleganta invitatie de botez este invitatia simpla, cu textul scris cu un font obisnuit, nu copilaresc, aerul de veselie fiind dat de cateva desene discrete ce amintesc de universul copilariei. Alte variante de invitatii mai serioase sunt invitatiile tip papirus, sau cele pe hartie mai pretioasa care in loc de desene au mesajul “este fetita” sau “este baietel”.

Pentru ca in ultima vreme in foarte multe familii petrecerea de botez se obisnuieste sa se tina odata cu petrecerea de nunta, un eveniment doi in unu, exista si varianta de invitatii care sa cuprinda ambele evenimente.

Cele mai infricosatoare cazuri de poltergeist (V)

Fantomele-vaduve. „Sindromul mortii in cosmar” este un fenomen rar intalnit in Thailanda, care li se intampla barbatilor - sunt omorati in somn de fantomele-vaduve. Spiritele apartin unor femei care au avut parte de o moarte violenta si-si cauta barbati pe care ii omoara pentru a le deveni „soti” pe Lumea Cealalta. In 1990, tinerii din Thailanda au inceput sa se fereasca de astfel de spirite rujandu-se si punandu-si unghii false sau peruci inainte de a se culca pentru a nu fi atacati de temutele fantome-vaduve. Ba mai mult, si-au agatat… penisuri de gat sau in proximitate, facute din plastic sau alte materiale, unele fiind inalte de un metru. In unele zone, localnicii si-au facut sperietori cu „accesoriile” necesare si le-au pus de gat un anunt: „sperietoare de fantome-vaduve”. In alte zone, oamenii credeau ca fantomele se saturasera de atatia barbati si cautau si femei sa le tine companie… Peste ani, misterul a fost elucidat. Se pare ca barbatii mureau din cauza lipsei unei alimentatii normale. Mancau doar orez iar nivelul insulinei crestea alarmant-daca mai tinem cont de stres si poluare, intelegem de unde moartea subita in somn.
Poltergeist-ul din Enfield. Micuta Janet Hodgson, in varsta de 11 ani, a devenit celebra dupa ce un spirit al unui barbat a posedat-o ani intregi si a „vorbit” prin ea. Fata levita deasupra patului ei, obiecte din camera erau aruncate asupra vizitatorilor ei iar mobila se misca in voie pe unde dorea. Totul a inceput insa undeva prin 1977. Peggy Hodgson era o mama singura care ingrijea de patru copii. In seara zilei de 30 august 1977, pe cand incerca sa-si culce copiii, a auzit una dintre fetite plangandu-se ca patul ei si al fratelui sau se zgaltaie. Femeia nu i-a luat in seama, crezand ca glumesc. A doua seara, femeia a fost aruncata de pe scari, apoi, cand a incercat sa intre in camera copiilor, o forta nevazuta a incercat sa inchida usa in urma ei pentru a-i prinde pe toti acolo. Mai tarziu, sunete ciudate se auzeau in toata casa ziua si noaptea, iar copiii nu mai puteau dormi. Mama copiilor a chemat politia, insa oamenii legii nu au putut gasi nimic… Apoi au chemat presa care, de-a lungul anilor a filmat si a fotografiat diverse fenomene stranii in acea casa. Pana la urma, nimeni nu stie cat e adevarat si cat e inselatorie in acest caz…

2014 – anul petuniei

Cea mai importanta organizatie americana in domeniul gradinaritului si plantarii de seminte, National Garden Bureau Inc. a ales anul 2014 ca fiind anul petuniei. Petuniile sunt, insa, florile pe care fara doar si poate le gasim nu numai in gradinile americane ci si in foarte multe gradini sau case ale romanilor, iar avantajelor lor rezida in primul rand in versatilitate, in abundenta de culori, fara sa mai vorbim de faptul ca sunt foarte rezistente. Nu au nevoie de ingirjiri foarte multe, se planteaza foarte usor si infloresc tot timpul de primavara pana toamna, si sunt rezistente si la seceta, ceea ce le face intr-o oarecare masura si florile preferate ale celor carora le lac florile dar nu prea au timp sa le ingrijeasca. Desi mirosul nu este punctul lor forte, exista cateva specii de petunii care au si un miros usor, dulceag. Punctul lor forte, insa, este varietatea deosebita de culori si forme.

Fie ca decideti sa le plantati in ghivece, in casa sau pe balcoane, fie ca decideti sa le folositi ca flori de gradina, in jardiniere sau curgand din cosuri agatate la streasini sau la balcoane, petuniile au marele merit ca se adapteaza imediat si oriunde si pentru atat de putina atentie va ofera atat de mult din punct de vedere estetic. Fluturasii sunt innebuniti dupa ele, si la fel si vrabiutele, asa ca veti avea in curte un plus de veselie si culoare, datorita atractiei pe care o manifesta petuniile. Mai ales ca este vara, iar petunia este una dintre forile cele mai atragatoare si mai potrivita pentru sezonul cald, poate nu ar strica sa consultati oferta celor de la officeflowers.ro pentru specii deosebite de petunii cu floare mica sau cu floare mare, care va vor infrumuseta curtile si vietile. In plus, au si preturi foarte accesibile, ceea ce le face cu atat mai irezistibile.

Ce te face fericit?

E o intrebare la care fiecare dintre noi ar trebui sa aiba un raspuns, clar. In primul rand trebuie stabilit clar ce e fericirea. Pentru mine e o stare de spirit si atat. O stare de spirit, la care ajungi cu greu. Nu cred ca am cunoscut vreo persoana, care sa imi spuna ca e cu adevarat fericita, in fiecare zi. Eu am fost fericita cu adevarat, de trei ori in viata asta. Prima oara a fost cand m-am casatori, a doua oara, cand s-a nascut prima fetita, iar a treia oara, cand s-a nascut cea mica :).

Ziua nuntii, a fost ziua care mi-a marcat viata. A fost de departe altfel decat mi-am imaginat-o eu. A fost mult, mult mai frumoasa, si mult mai agitata, decat prevesteam eu la un moment dat. Iata ca au trecut cinci ani de atunci, si parca a fost ieri. Wow, ce repede a trecut timpul. Ziua aceea, a fost un nou inceput. Un inceput de familie. Mi-am facut familia mea :). Si e asa frumos :).
      
A doua zi fericita, a fost cand am nascut-o pe cea mare. Eram stresata, agitata, nervoasa, speriata. Habar nu aveam, ce urma sa se intample. Drept urmare, de frica am lesinat, si nu imi amintesc mare lucru din sala de nasteri. Da, pentru cei care se intreaba, am nascut prin cezariana. Insa momentul, in care am tinut-o prima oara in brate pe D.,  a fost rupt dintr-o poveste. Avea un miros de bebe, inimaginabil. Nicodata, nu voi uita ziua aia. Atunci, am invatat prima oara sa fiu mama. A fost greu, dar sunt mandra de ce am reusit sa fac.
      
A treia oara, a fost cand am adus-o pe lume pe L. A fost diferit fata de prima oara, fiindca stiam la ce sa ma astept, stiam ca nu se va intampla nimic grav. Asa ca de data asta am asistat la nasterea micutei, i-am auzit prima oara glasul, si plangeam de bucurie. A fost divin. A fost magic si fermecator! Doar mamele stiu, despre ce vorbesc eu aici! Iar acum cand le vad, cum se joaca impreuna, si cat sunt de apropiate, stiu ca a fost bine, cand am ales sa mai facem un bebe. Cele doua se inteleg de minune, niciodata nu s-a pus problema de gelozie intre cea mare si cea mica.

Sunt curioasa ce e pentru voi fericirea? Ce va face fericiti? Asa cum a-ti vazut la mine au fost trei momente cruciale!

Usi din sticla - rafinament si eleganta in amenajarile interioare si exterioare

Sticla, ca si materie prima, a inceput sa fie utilizata din ce in ce mai des in amenajarile interioare. Atunci cand vrem sa ne redecoram un spatiu sau sa ii conferim o noua imagine, putem sa apelam la numeroasele modele de usi din sticla, estetice si utile, deoarece, cu ajutorul acestora, se pastreaza luminozitatea naturala a spatiilor din interior si este pusa in valoare lumina naturala.

Nu exista o limitare in utilizarea usilor din sticla, acestea putand fi folosite in proiecte de reamenajare a birourilor, magazinelor, farmaciilor, supermarketurilor, hotelurilor, locurilor publice sau a locuintelor.

Usile din sticla sunt deosebite, estetice, transparente, foarte usor de intretinut si extrem de facil de asortat cu un interior, fie ca este vorba de un birou sau de o locuinta rezidentiala.

Sticla a inceput sa fie utilizata, din ce in ce mai mult, in scop decorativ, datorita faptului ca este un material interesant, comun si care poate fi modelat intr-o multitudine de forme.

Sticlele sunt un amestec de dioxid de siliciu si silicatii ai diferitelor metale. Sunt materiale necristalizate adica amorfe, cu rezistenta mecanica si duritate extrem mare si cu un coeficient de dilatare foarte mic. La temperaturi crescute se comporta ca si lichidele cu vascozitate mare. Sticlele nu au punct de topire clar definit. Prin incalzire, sticla se inmoaie treptat, ceea ce permite prelucrarea sticlei prin procese de suflare, presare, turnare, laminare. Fiind un material extrem de maleabil, permite prelucrarea sa sub foarte multe forme, inclusiv usi de sticla.

In cazul in care doriti sa schimbati usile apartamentului sau a spatiului de birou, este mai mult decat important sa va adresati unei companii specializate in amenajari interioare si exterioare din sticla. Cu o experienta vasta, firmele de amenajari cu sticla va pot consilia si va pot oferi solutii adaptate spatiului de care dispuneti. De asemenea, o companie specializata stie exact care este modelul de usa din sticla care se potriveste tipului de incapere sau va poate consilia in alegerea modelului potrivit. Mai mult decat atat, beneficiati de discounturi mari, pentru ca, adeseori, concurenta mare din domeniu, contribuie la creearea a mii de oferte promotionale. Important este ca produsul finit sa fie conform asteptarilor si exact pe gustul dumneavoastra.

Obiecte din viata de zi cu zi inventate din greseala… (II)

1. Saculetele de ceai - Thomas Sullivan a inceput sa vanda clientilor sai, in 1908, ceai in saculeti de matase cu o sforicica atarnata la unul din capete. Ideea sa nu era insa sa le scufunde in apa, clientii au facut asta din proprie initiativa. Mai tarziu, el a inlocuit matasea cu plasa din cauza multor plangeri primite de la clienti, pentru ca mai apoi sa fie hartia cea care protejeaza frunzele uscate de ceai.
2. Zaharina - Omul de stiinta germano-american Constantine Fahlberg a descoperit acest produs revolutionar tot din greseala. Obosit de atatea experimente in laborator, a uitat sa se spele pe maini cand s-a dus sa manance. A luat o bucata de paine, insa a vazut ca are un miros dulceag, dar nu a suspectat nimic… Dupa ce a mancat, s-a spalat pe gura si s-a sters cu un servetel care mirosea… dulce, mai dulce decat painea! Atunci si-a dat seama ca era ceva in neregula cu siguranta. Si-a lins chiar si degetele si a vazut ca o anume substanta ramasa pe mana lui facea toate obiectele pe care le atingea sa fie… dulci. S-a intors in laborator si a determinat substanta minune care indulcea totul. Asa a aparut zaharina.
3. Chipsuri de cartofi - George Crum lucra la un fel de fast-food unde se vindeau si cartofi prajiti, specialitatea casei. Un client s-a plans odata de grosimea incredibila a cartofilor prajiti. Asa ca George i-a trimis o farfurie cu unii mai subtiri, dar tot nu a fost bine. Enervat la culme, Crum s-a hotarat: i-a facut niste cartofi prajiti subtiri ca foita de tigara si i-a trimis la masa cu gandul ca asta il va scoate din sarite pe clientul nemultumit si va pleca. Contrar asteptarilor sale, clientului i-a placut la nebunie „reteta”, iar altii din restaurant au comandat si ei imediat aceeasi cartofi subtiri.

Masinile inchiriate – solutia rentabila in traficul modern

Mai mult ca sigur o strategie de afaceri inteligenta pentru multi utilizatori, leasingul de autovehicule poate aduce beneficii in numeroase moduri. Datorita acestui tip de contract, cei care apeleaza la asemenea servicii pot conduce intotdeauna o masina noua, fara sa isi faca griji pentru plata, costurile de functionare si taxa lunara de inchiriere. Cei mai norocosi pot chiar beneficia de facilitate de leasing speciale, care reprezinta optiuni pentru persoanele cu venituri peste medie.

Pentru cei care intalnesc probleme in ceea ce priveste finantele atunci cand vine vorba de  achizitionarea unei masini, leasingul e solutia ideala. Din punct de vedere tehnic, cel care detine masina luata prin leasing nu are nevoie de o chletuieli din salariu prea mari. Un client va trebui doar sa plateasca o taxa lunara de inchiriere si, odata ce perioada de leasing este acoperita, nu este nevoie sa apeleze la alte servicii de inchirieri masini fara garantie si poate schimba autovehiculul oricand pentru un model mai nou.

Cheltuielile de functionare si alte sume importante pot fi de multe ori o povara pentru majoritatea soferilor. Dar, cu un contract de leasing auto incheiat cu rpdrentacar.ro, conducatorii sunt scutiti de problemele de uzura sau legale. Nu este nimic pentru care clientul sa isi faca griji, deoarece el va avea masina sa acoperita de-a lungul perioadei de garantie. In cazul in care se opteaza pentru a se trece la un alt model, acestea sunt inca asigurate cu garantie completa. Reparatiile si alte probleme de intretinere vor trebui sa fie incluse in cadrul platii lunare de inchiriere.

Vorbind despre costuri, vehiculele inchiriate nu sunt insotite de taxe lunare previzibile. Ca o chestiune diversa, aceste taxe sunt chiar mai mici decat costurile de intretinere a unui automobil nou cumparat. De aceea, multi conducatori auto iau in considerare leasingul auto ca o optiune mai rentabila decat achizitionarea unui vehicul nou.

Ciocolata, un dulce care-si are secretele lui…

O mancam atunci cand suntem stresati sau cand avem probleme cu glicemia. O folosim de asemenea la gustoasele prajituri, drept glazura. Ciocolata, in toate formele ei, este poate cel mai populara dintre dulciuri. Desi putem jura ca stim totul despre ea, sa fiti siguri ca exista si cateva „detalii” pe care nu le-am dibuit. Care? Va lasam pe voi sa le descoperiti in continuare.

In primul rand, mirosul bestial al ciocolatei pe care nu ai cum sa nu-l simti inca de cand ai desfacut tabletele din deliciosul desert mareste undele teta ale creierului, ceea ce determina o relaxare cum nu se poate mai usoara. De multe ori la rafturile magazinelor gasim ciocolata alba si neagra. Din punct de vedere tehnic, ciocolata alba nu e chiar… ciocolata, pentru ca nu contine cacao in stare solida sau lichida, esenta. Pentru a obtine 450 de grame de ciocolata se folosesc 400 de boabe de cacao, ceea ce este evident destul de costisitor.

Insa cele mai gustoase „derivate” ale ciocolatei sunt celebrele prajiturele cu ciocolata/fulgi de ciocolata. Cel care le-a inventat a vandut ideea celor de la Nestle, dar a pus un pret cel putin ciudat: Nestle s-a angajat sa-i asigure pe viata necesarul de… ciocolata-omul nostru a mancat toata viata lui ciocolata la discretie fara niciun dolar scos din buzunar. Si ca sa ramanem in domeniul ciocolatei sub alte forme, la fel de celebre sunt si bomboanele M&MS, inventate in 1941 pentru a le asigura soldatilor un dulce din ciocolata care sa nu se topeasca rapid; exista chiar si chipsuri invelite in lapte de ciocolata.

Pe masura ce timpul a trecut, cei mai mari consumatori de ciocolata s-au dovedit a fi americanii-in fiecare secunda, americanii consuma 45 de kilograme de ciocolata. Totusi, cel mai mare baton de ciocolata a cantarit 5,792 kilograme. Si o intamplare fericita: cel mai mare „magnat” al ciocolatei, Milton Hershey, si-a anulat rezervarile pe Titanic din cauza unor probleme de business legate de… ciocolata. Asa ca cel mai bine ar fi sa consumati si voi zilnic ciocolata neagra pentru a va reduce riscul de boli de inima cu pana la o treime (tot ciocolata are si un rol antibacterian la nivelul gurii, prevenind cariile).