Hainele pentru copii ne scapa de sub control?

Hainele pentru copii nu mai sunt de mult o necesitate, ci mai degraba un moft pe care parintii se chinuie din greu sa il satisfaca. Tot mai multi copii incearca sa isi copieze idolii, alegand adesea sa poarte o vestimentatie care nu ii avantajeaza, raportandu-ne la varsta si aspect.

Hainele pentru copii sunt din ce in ce mai rafinate, lucru care adauga o presiune imensa atunci cand vine vorba de cheltuielile pe care le au de facut parintii. Toate acestea se datoreaza adesea si retelelor de socializare sau a vedetelor precum Victoria Beckam ori Kim Kardashian, pentru felul in care isi imbraca micutii si impactul tot mai mare pe are il au asupra copiilor. Aceasta inclinatie pentru moda contemporana a celor mici marcheaza o schimbare definitiva din ultimele decenii, atunci cand hainele nu au fost doar o necesitate, ci un semn de prosperitate si lauda. In zilele noastre, exista copii care arata ca adultii, imbracati in mini blazere, jachete cu accente rock si tunici de culoarea fulgilor de ovaz. Retelele de socializare sunt pline de fotografii pentru copii la moda, unii dintre acestia devenind adevarati trendsetteri pentru omologii lor mai putin inspirati. In realitate, nu conteaza ce haine poarta copilul tau. Ceea ce conteaza cel mai mult este impactul pe care parintii il au asupra aspectului general al acestora. Daca parintii doresc sa isi invete copiii ca modul in care arata este foarte important, pot avea surpriza de a culege consecintele mai tarziu. In schimb, pot alege camasi copii ieftine accesibile pentru varsta lor, care nu scot in evidenta mai mult decat trebuie. La fel de valabil este si pentru pantaloni sau incaltari. De cele mai multe ori, o pereche de colanti foarte stramti nu fac decat sa opreasca copilul din dezvoltare, chiar daca arata bine.

Acelasi lucru se intampla si cu pantofii cu toc. Incearca sa iti asiguri copii ca exista o varietate de haine - unele sunt la moda, altele pentru ocazii, dar cele mai multe sunt pentru confort. Nu conteaza cat de moderne sunt hainele pe care le poarta, important este sa asigure o crestere armonioasa a celor mici. Exista haine prea stramte, prea scurte sau pantofi cu tocuri mult prea inalte pentru varsta lor.