CARE ESTE ROLUL HIPNOZEI IN PROGRAMAREA NEURO-LINGVISTICA?

Programarea neuro-lingvistica useaza de o paleta larga de instrumente si tehnici pentru sprijinirea cursantilor care isi doresc o schimbare majora in privinta modului in care privesc lumea si isi aranjeaza gandurile. Dintre toate acestea, hipnoza este printre cele mai populare tehnici de accesare a subconstientului si „programare” a gandirii si comportamentului individului.

Hipnoterapia se realizeaza prin hipnoza, adica prin inducerea unei stari de somnolenta cu ajutorul sugestiei. La nivel terapeutic, combinatia dintre hipnoza si Programarea neuro-lingvistica sporeste sansele reusite unei sesiuni terapeutice. Hipnoza in Programarea neuro-lingvistica presupune existenta mai multor etape pe care practitionerul ar fi trebuit sa le invete: Depistarea semnelor care indica faptul ca un individ a intrat in transa indusa prin hipnoza. Hipnoza indusa prin comanda vocala: „Inchideti ochii si intrati intr-o transa adanca acum”. Folosirea tehnicilor de schimbare specifice NLP in conversatie. Asigurarea cursantilor de transparenta si corectitudinea tehnicilor aplicate – multi s-ar putea simti trasi pe sfoara in absenta tehnicilor traditionale de hipnoza, ca de exemplu hipnoza cu ajutorul ceasului pendulator in fata ochilor. ESTE HIPNOTERAPIA SUFICIENTA? Hipnoza traditionala este deosebit de eficienta si poate schimba comportamente si obiceiuri precum fumatul activ, alcoolismul sever etc. Cand intervin traume, emotii negative, stresul, stima de sine scazuta atunci hipnoza nu este suficienta si se recurge la Programarea Neuro-Lingvistica si intreaga sa metodologie. Sa luam un exemplu: slabitul. Oamenii cauta cu disperare un factor motivator pentru a incepe sa faca exercitii, crezand ca hipnoterapia ii va motiva cumva. Motivatia nu este un sentiment pe care il poti atasa unui comportament. Motivatia e o nominalizare, lipsa ei fiind generata de absenta unui obiectiv bine determinat. Aici intervine Programarea Neuro-Lingvistica. Prin intermediul ei se construieste de la zero sau se consolideaza un obiectiv clar, precis, apoi se adauga intentionalitatea si valoarea actiunilor intreprinse pentru atingerea obiectivului. Motivatia se construieste cel mai bine prin Programarea Neuro-Lingvistica, Neuro Semantica si Hipnoza Conversationala.

CARE ESTE DIFERENTA DINTRE HIPNOZA CLASICA SI HIPNOZA NLP? Cele doua tipuri de hipnoza folosite in diversele terapii au o serie de diferente care le individualizeaza: Programarea Neuro-Lingvistica pune la dispozitie o metodologie pentru identificarea structurii mintii si ne ajuta sa „mapam” procesele din subconstient exact ca o harta pentru GPS. Hipnoterapia combinata cu NLP asigura rezultate imediate chiar in timpul sesiunii. Hipnoza clasica nu are efecte imediate, presupune sedinte mai multe si urmarirea eficientei lor in timp. Hipnoza clasica poate face sugestii si introduce la nivelul subconstientului niste lucruri insa metoda este vaga si greu de controlat si cuantificat.

Interesant? www.NLPDiscovery.ro si Echipa NLPDiscovery sunt cei mai in masura sa va ghideze prin universul NLP si sa va explice, sa va invete in amanunt cum sa schimbati ceva in viata voastra prin hipnoza si alte tehnici speciale ale NLP-ului. Orice intrebari aveti le puteti adresa pe https://www.facebook.com/NLPDiscovery sau puteti intra pe pagina web a Echipei NLPDiscovery pentru mai multe detalii.