Thank you, Google!

Desi nu suntem dependenti de droguri sau alcool, in viata multora exista o dependenta: Google. M-am gandit de multe ori ce as face in cazul in care acest motor de cautare nu ar mai exista.

Imaginati-va numai. Orice avem nevoie, fie ca este vorba despre numere de telefon, programul magazinelor sau un rezumat la romana, totul este acolo, doar la un click distanta. Nu spun ca aceasta dependenta are conotatii negative, pentru ca de multe ori Google te scuteste de efort si timp pierdut. Problema intervine atunci cand devenim prea lenesi si comozi; orice exagerare nu este buna. Daca nu mai citim nicio carte, pentru ca Google ne ofera gratis si doar in cinci minute rezumatul, aceasta dependenta are efecte necive asupra noastra.

Cum ar fi sa cautam in „Pagini aurii” ori de cate ori avem nevoie de un numar de telefon? De curand am vrut sa vad cum ajung la rezervatia naturala de zimbri de langa Hateg si, pentru a afla drumul, am apelat la Google Maps, unul dintre multele servicii oferite. Am aflat cu exactitate unde este, cat timp dureaza si pe unde trebuie sa o iau. Puteam alege varianta cu masina sau pe jos.
Google a devenit prietenul nostru si face parte din viata cotidiana, pentru ca ne este atat de folositor. Stim ca intotdeauan este acolo cand avem nevoie de el.