Rasisimul, o adevarata problema

Stiu ca e un subiect delicat. Dar nu pot sa nu observ rautatea oamenilor fata de semenii lor. Fiindca toti suntem la fel. Rasismul a existat si cel mai sigur va exista intotdeauna. Eu nu sunt rasista, nu am nicio treaba cu nici o natiune care nu tine de noi romanii. In ochii mei toti suntem egali.
 
Nu pot insa, sa nu observ cum majoritatea cetatenilor vorbesc cu ura despre maghiari sau tigani. Bineinteles ca fiecare padure are uscaciunile ei, dar asta nu inseamna ca trebui sa-i bagam pe toti in aceeasi oala. Sunt si oameni cumsecade printre ei. Si poate mai cumsecade decat multi dintre noi. Nici unul nu e mai diferit decat celalalt. Fiecare dintre noi avem o cultura, o istorie a natiunii noastre, si consider ca trebuie sa ni le respectam reciproc.
 
Nimeni nu spune sa nu iti exprimi punctul de vedere. Insa acesta poate fi expus si fara injurii si altercatii doar ca el sau ea e diferita fata de tine. Nu a-ti observat ca de obicei daca se fura de undeva ceva, de obicei se da vina pe tigani? Cred ca asta deja devine obisnuinta. Putea la fel de bine sa fie oricare dintre noi un hot. Daca e tigan nu inseamna ca e mai putin om. Nu cred ca vom scapa vreodata de problema aceasta. Trebuie sa recunoastem ca ea a existat si va exista mereu. Putem insa sa fim mai discreti in felul cum ne aratam aceasta repulsie fata de cei diferiti.