Terenuri construibile

Voi incerca in randurile care urmeaza sa va dau o definite a unui teren construibil si cateva sfaturi care sper ca va vor fi utile in decizia de achizitionare a unui teren.
In primul rand va voi spune ca un teren construibil este un teren care trebuie sa fie intravilan. Trebuie sa verificat inainte de a face achizitia ca terenul pe care vreti sa il cumparati este scos din circuitul agricol si introdus in cel intravilan. O a doua conditie pentu a putea construi pe un teren este existenta unui PUZ (plan urbanistic zonal), in care sa se mentioneze ca aveti voie sa construiti pe acest teren, si tipurile de constructii pentru care exista aprobarea. Existenta PUZ-ului la achizitionare va ganteaza posibilitatea de a va apuca de construit imediat dupa cumparare. In caz contrar va trebui sa faceti voi personal cerere pentru obtinerea unei autorizatii, iar acest lucru costa bani si timp. Este important ca inainte de a cumpara un teren sa va interesati si de alte aspecte, pentru ca pe viitor sa nu aveti probleme cu constructia: daca tipul solului se preteaza pentru tipul de constructie pe care vreti sa o ridicati, daca exista tevi de gaze sau apa care trec pe sub teren.
Oferta de terenuri construibile este destul de variata dat fiind ca, conditiile pentru ca un teren sa poata intra in aceasta categorie nu sunt foarte multe sau stricte. Totusi inainte de a cumpara un teren ar trebui sa va uitai ca si alte conditii care tin mai mult de pretentiile fiecaruia sa fie indeplinite precum: lotul de teren sa aiba utilitati, sa se afle intro zona aproape de cat mai multe institutii necesare (gradinita, scoala, spital, policlinica, etc), sau o infrastructura cat mai buna.
Desi mai sunt multe de spus, cred ca cele enumerate mai sunt sunt cele mai importante aspecte, iar cu o documentare temeinica, sigur veti lua decizia buna.