Scurta incursiune in istoria bancurilor

Bancurile nu sunt doar acele glume la care toti, sau cel putin majoritatea dintre noi radem. Stiu, fruntile ni se descretesc mereu cand le auzim sau le citim insa in aceste simple glume zace o istorie mai mare decat fiecare dintre noi si-ar fi putut imagina. De fapt, pana de curand nimeni nu prea stia nimic despre o anume istorie a bancurilor.
Pentru cei mai multi dintre noi ele doar exista ca fapt, insa nu si pentru cei care orice lucru trebuie sa aiba un inceput si deci o istorie. Ne-o demonstreaza Jim Holt, jurnalist al revistei americane New Yorker. Pus in fata realizarii unui articol despre istoria bancurilor si-a dat seama ca nu are nici un fel de material.
Acest fapt a declansat o frustrare care l-a facut ca in decurs de 2 ani sa se documenteze si sa gaseasca punctul de la care bancul ca fapt a inceput sa existe. Cercetarile l-au facut sa descopere faptul ca primele bancuri au fost realizate acum nici mai mult nici mai putin de 4000 de ani in Grecia Antica. Exact, cine si-ar fi imaginat.
Totusi, chiar si atunci, oamenii gaseau motive pentru ironizare in primul rand. Bancurile insa nu au fost intotdeauna ceea ce cunoastem noi astazi. Mai exact, la inceput erau doar glume bazate in mare parte pe teme ca puterea si sexul. Din aceste 2 categorii principale de bancuri de la aparitia lor, in ziua de astazi avem peste 30. Bancuri tari scurte sau lungi de toate felurile, pentru aproape fiecare categorie de oameni. Mii de ani dupa aparitia bancurilor, mai exact in sec. III d. hr apare si prima culegere scrisa de bancuri. Romanii, asa cum ii stim din istorie, nu au fost chiar atat de rigizi si porniti la razboi. In rastimpuri, glumele faceau parte din procesul de destindere.
Iata asadar cum pe zi ce trece, aflam noi si noi lucruri despre fapte prezente in viata de zi cu zi, asa cum sunt bancurile. Nu-i asa ca ne uimim pe noi insine mai mereu?
In zilele noastre, cele mai multe bancuri se citesc de pe internet si nu de pe hartie, insa tot ceea ce conteaza este ca oamenii sa se mai bucure inca de momentele de ras, de glumele existe. Gama de bancuri este foarte mare, asadar cu siguranta avem de une alege categoria de bancuri care le place cel mai mult. Sunt bancuri in care se regasesc atat oamenii tineri cat si persoanele mai in varsta. Bancuri mai evidente sau bancuri cu substrat. Unele din cele mai populare bancuri sunt bancurile cu Bula, care de cele mai multe ori ajunge in cele mai ciudat si amuzante situatii. De la un mic scolar si pana la un bunic batran, Bula trece prin aproape toate situatiile posibile. Asadar nu e de mirare ca, pe acest personaj fictiv il vom gasi in sute de bancuri.

Foarte populare mai sunt si bancuri cu blonde sau bancurile cu politisti. In concluzie, de mii de ani si pana acum, bancurile reprezinta una din cele mai comune metode de relaxare si binedispunere. Asadar, nu uita. Cand vrei sa zambesti..cauta niste bancuri pe net !