La ce sa fii atent cand alegi apartamente in blocuri noi?

Un apartament nou este una dintre achizitiile la care trebuie sa fii foarte atent. Variantele diverse din care trebuie sa alegi, preturile diferite, ofertele destul de bune de pe piata si mai ales problemele ce pot aparea, toate trebuie avute in vedere si analizate cu luciditate inainte de luarea oricarei decizii. Desi este vorba de blocuri noi militari si de locuinte la cheie de cele mai multe ori, riscurile nu sunt de neglijat.

Ca sa alegeti de fiecare data apartamentele in care se merita locuit si blocurile fara probleme e bine sa tineti cont de urmatoarele sfaturi. In primul rand vedeti unde se afla cartierul rezidential sau zona in care sunt amplasate blocurile, daca se afla in apropiere vreo artera mare, daca exista diverse afaceri care pot genera zgomot continuu pe timp de zi si noapte. Dupa ce ati inspectat zona mergeti si vedeti ce fel sunt vecinii, daca sunt deja mutate familii acolo, vedeti ce fel de oameni locuiesc, cat de bine arata blocurile, daca sunt intretinute. Este important ca la orice blocuri noi Militari sa existe canalizare finalizata si asfaltare, toate utilitatile sa fie la dispozitia proprietarilor. De asemenea, asigurati-va ca distanta dintre blocuri nu e prea mica si ca intimitatea va este respectata, ca exista izolatie exterioara si interiora, finisaje de calitate si materiale rezistente folosite, proiecte realizate de arhitecti cu experienta si fundatii solide, care pot rezista la cutremure. Blocurile noi sunt amplasate de regula aproape de toate mijloacele de deplasare obisnuite, daca sunt in oras, sau cat mai aproape de marginea oraselor mari, daca sunt in afara lor, asa ca trebuie sa va uitati cu atentie si la caile de acces.

Pentru cei care au masini e bine sa existe si parcari private, pentru un plus de siguranta si supraveghere video si paza la intrarea in blocuri. Printre ultimele lucruri la care trebuie sa va uitati inainte sa cumparati apartamente in blocuri noi sunt calitatea instalatiilor sanitare sau electrice comune, calitatea lucrarilor realizate in zona si ritmul de lucru de pe santier, daca lucrarile avanseaza sau trec luni bune pana se mai intampla ceva acolo.