Cum sa alegi restaurantul pentru nunta?


In toate orasele mari sunt restaurante care pot sa gazduiasca o petrecere de nunta foarte reusita. Depinde doar de nuntasi si de pretentiile fiecarui cuplu de miri. Cum sa il alegi pe cel mai bun, pe cel care poate sa iti ofere totul pentru un pret nu atat de mare? In primul rand e bine sa te documentezi foarte bine inainte de orice alegere, sa intrebi in stanga si in dreapta, sa citesti pe diverse forumuri despre cum se desfasoara o nunta la restaurante Bucuresti vizate, cat de buna e servirea, daca seful de sala chiar isi face treaba, daca bucatarii sunt buni.

Documentarea va fereste de situatiile in care dati banii pe organizarea petrecerii si cand ajungeti la restaurant in ziua nuntii descoperiti cu stupoare ca totul a fost doar o mare promisiune unsa cu multa miere, de la servire la meniu, totul fiind un dezastru. Evitati restaurantele unde nu prea se duce lumea, verificati daca inca mai exista si daca au toate avizele necesare, mergeti pana acolo si incercati sa discutati direct cu patronii, cu bucatarii, cu seful de sala, sa vedeti cum reactioneaza, daca sunt de treaba. In al doilea rand, daca iti doresti restaurante nunti cu sali destul de spatioase este bine sa verifici ofertele online, sa vezi descrierile, cam cum arata in interior si iarasi sa mergi acolo ca sa vezi cum e sala si in realitate. Intreaba si de decoratiuni, de dotari, de sonorizare, de orchestra, Dj, daca sunt „din partea casei” sau se platesc suplimentar. In al treilea rand nu trece peste etapa gustatului meniurilor, peste cea a stabilirii bauturilor, daca se aduc si de acasa, ce mai e permis sa aduci de acasa, daca poti aduce ingrediente pentru preparate mai sofisticate. In al patrulea rand, mergi la o nunta care are loc acolo pentru a vedea clar cum se descurca fiecare din membrii personalului in situatii limita, contra cronometru.

Promisiunile nu inseamna intotdeauna si o purtare exemplara in seara nuntii asa ca trebuie sa te asiguri ca toata lumea stie ce are de facut si o face foarte bine, rapid. Nu in ultimul rand, negociaza cat poti de mult, incearca sa gasesti anumite puncte comune in discursul tau si al patronilor sau al membrilor personalului pentru ca numai asa poti avea o petrecere de nunta de cinci stele la un pret moderat.