Rent a car in Cluj - sfaturi si restrictii

Inchirierea unei masini in Cluj poate fi un proces destul de simplu - cel putin la inceput. Cauti on-line un site de inchiriere de masini, completezi rapid informatiile si apoi, dai clic pe "Rezerva". Dar cand ajungi la firma de inchiriere si incepi sa completezi o serie de documente pentru a inchiria vehiculul, lucrurile pot incepe sa devina putin confuze. Agentul iti arunca in fata o gramada de optiuni sau echipamente suplimentare si nu esti sigur daca doresti sa mai inchiriezi sau sa refuzi. Iar cand ajungi la factura finala, nu exista taxe sau penalitati care sa nu te puna pe ganduri. Pentru a intelege exact in ce te bagi, astfel incat sa poti evita stresul si neprevazutele, iata cateva sfaturi utile pentru a face ca procesul de inchiriere masini cluj, fara dureri de cap, sa fie posibil:

Cauta companii cu reputatie
 
Atunci cand esti cautarea unui autoturism, pentru a-l inchiria, vei gasi, probabil, aceleasi 7-10 companii. Exista si firme mai mici, care nu au apucat sa isi construiasca o reputatie inca, dar exista si companii mai mari, care au deja traditie in domeniu. Asigura-te ca firma la care apelezi este serioasa din toate punctele de vedere si iti poate oferi autoturisme specifice nevoilor tale.

Fiecare companie este diferita
 
Primul lucru pe care trebuie sa il stii este ca firmele au toate legi si politici diferite. Asigura-te ca esti informat asupra legilor tarii si mai ales asupra politicii companiei inchiriatoare. Cum fiecare percepe taxe si penalitati diferite este bine sa stii de la inceput cu ce ai de-a face.

Problemele de varsta
 
Exista limite de varsta chiar si pentru inchirierile de masini. Daca ai 18 ani si tocmai ai primit permisul de conducere este foarte probabil sa ti se refuze sa inchiriezi un autoturism. De cele mai multe ori, incepatorii risca sa avarieze vehiculele, lucru care poate dauna atat buzunarului celui care inchiriaza, cat si firmei inchiriatoare. Companiile auto se bazeaza adesea pe statistici, iar soferii incepatori risca sa provoace cele mai multe accidente. La fel de valabil poate fi pentru unele companii si pentru soferii care au depasit  varsta de 70-75 de ani. In aceste cazuri, se poate mari “chiria” sau se poate refuza inchirierea.