Top 5 destinatii pentru experti in Austria

Dupa ani intregi in care piata statiunilor de ski din Europa a fost dominata de Franta sau Elvetia, Austria revine in topul celor mai cautate statiuni de ski, gratie ofertelor sale imbatabile, atat ca pret cat si din punct de vedere al calitatii pistelor de ski. Orice agentie de turism din tarile europene – si Romania nu face exceptie – are o lista foarte ampla de oferte ski Austria, din care nu lipsesc statiunile dedicate incepatorilor si schiorilor de nivel mediu, dar nici adevaratele paradisuri ale schiorilor experimentati.

Prima si cea mai importanta destinatie de top pentru schiorii adevarati este celebra statiune austriaca St. Anton, o legenda pentru schiorii adevarati. E drept ca este una dintre cele mai scumpe statiuni din Austria, insa si calitatea este la un nivel ridicat, cu 30 de partii pentru avansati si alte cateva pentru nivelurile incepator si mediu.

Si Mayrhofen are o varietate larga de piste pentru expertii in ale schiului, desi nu este o statiune exclusiv dedicata acestora. Exista aici 15 partii pentru avansati, dintre care poate cea mai spectaculoasa este celebra partie Harakiri. Tot aici se afla si ghetarul Hintertux, accesibil atat schiorilor avansati cat si celor de nivel intermediar.

Regiunea Soelden este si ea o optiune, cu 28 de kilometri de partie (8 partii) care reprezinta o provocare pentru schiorii adevarati. In plus exista si numeroase variante off-piste, pentru cei dornici de adrenalina. Si pentru free-styleri, parcul Base este un punct principal de atractie.

Toate aceste trei destinatii ofera, in afara de o experienta extraordinara pentru schiori si variante atractive pentru apres-ski, fiind trei dintre zonele cele mai populare in Austria. Veti gasi aici de la o viata de noapte tumultoasa, la restaurante de top, terase si baruri atractive, asa cum numai Austria poate oferi. Preturile pot fi accesibile daca studiezi cu atentie oferta agentiilor si vei gasi cu siguranta optiuni de cazare pentru orice buget ti-ai propune.