5 sfaturi pentru a invata sa scrii intr-un mod profesionist

Deci iti surade ideea de a fi un scriitor? Felicitari! Scrisul nu este doar un mod minunat de a te exprima, dar poate sa iti aduca si un venit. Sa tii minte ca nu toti scriitorii fac o avere, unii pot ajunge chiar sa renunte la aceasta slujba. In cele ce urmeaza am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa incepi calatoria de scriitor:

1. Incepe sa citesti

Ok, deci acest sfat este evident. Pentru o parte, intrebarea este despre ce sa scrie, pentru altii cum sa scrie. Scrie cum si despre ce vrei tu. Ce fel de carti iti place sa citesti? De fictiune, de mister, science fiction? Dar ce fel de articole citesti? Poate esti interesat de jurnalism. Oricare ar fi cazul pentru a incepe sa adopti un limbaj adecvat si o fluiditate a ideilor cel mai bine ar fi sa citesti foarte mult.

2. Afiliaza-te la grupuri care au aceeasi preocupare si incearca sa comunici si cu alti oameni pasionati de acelasi lucru

Daca deja stii despre ce vrei sa scrii ia in considerare si integrarea intr-un grup de scriitori de la o biblioteca sau librarie locala. Grupurile online unde poti sa faci schimburi de idei si sa comunici cu alti pasionati sau cu autori deja celebri. Este si o modalitate buna de a impartasi munca ta si a primi un feed-back. Pe cele mai multe site-uri online de acest gen poti sa te inscrii gratuit si nu trebuie decat sa iti lasi cateva date incluzand adresa de e-mail, o parola si numele de utilizator si uneori numarul de telefon.

3. Bibliotecile

Multe biblioteci au resurse de informatii privind scrisul. Daca ai un permis la biblioteca toate acele informatii le vei putea accesa in mod gartuit. Carte a pe care o cauti s-ar putea sa nu se gaseasca in biblioteca locala, insa bibliotecile imprumuta una de la alta, astfel incat probabil vei gasi exact ceea ce ai nevoie.

4. Cautari

Internetul este o alta sursa buna de informare. Tine minte ca nu orice sursa de informare este una de incredere. Iti va lua ceva timp sa sortezi site-urile potrivite. Majoritatea informatiei este gratuita deci poti sa stai in linistea caminului tau si sa cauti tot ce ai nevoie. Daca nu ai un calculator conectat la internet, atunci poti merge la o biblioteca si folosi un computer de acolo.

5. Workshop-urile totusi sunt un mod bun de a invata de la profesionisti, dar doar daca iti permiti. Asigura-te ca subiectul workshop-ului este din zona intereselor tale. De exemplu daca iubesti fictiunea nu ar fi o idee buna sa mergi la un workshop bazat pe non-fiction. Este o idee buna sa faci rezervare inainte pentru a avea garantia ca ai un loc asigurat. Sa ai neaparat la indemana ceva sa iei notite.