Bunurile imobiliarele sunt de obicei cumparate si vandute, fie printr-un agent imobiliar licentiat sau direct de catre proprietar. Marea majoritate sunt tranzactionate pe piata libera si acest lucru necesita o serie de cunostinte imobiliare si de experienta si, cel putin un istoric si accesul la o baza de date cu proprietati active scoase la vanzare.
Accesul la sursele de informatii sunt cel mai eficient mod de a cauta locuintele sau spatiile de birouri care sa indeplineasca conditiile impuse de catre cumparator.
Astazi, cele mai multe cautari de imobiliare Iasi incep pe Internet. O cautare rapida a cuvintelor cheie pe Google in functie de locatie va returna probabil o gramada de rezultate. Fara a fi prezent la fata locului, o proprietate de interes se poate lista pe un site web imobiliar ca www.topimobiliare.ro, si se pot vizualiza in mod obisnuit fotografii cu aceasta pentru a avea o idee mai clara asupra sa. Apoi, se verifica alte site-uri web, cum ar fi evaluatorul imobiliar al judetului, pentru a stabili o valoare aproximativa a proprietatii, a se vedea ceea ce proprietarul actual a platit pentru spatiul respectiv, verificarra impozitelor imobiliare, pentru a primi datele despre recensamant, informatii despre scoli scoala, si chiar se poate verifica ce magazine sunt la distanta de mers pe jos, toate facute chiar din fata computerului.
In timp ce resursele de pe Internet sunt convenabile si utile, folosirea lor in mod corespunzator poate fi o provocare din cauza volumului de informatii si dificultatea de a verifica exactitatea lor si chiar si o cautare specifica a unui cartier poate genera cu usurinta extrem de multe site-uri web. Credeti sau nu, intelegerea modului in care functioneaza afacerea cu bunuri imobiliare in mediul online face mai usor de inteles multitudinea de informatii si strategii imobiliare.