Anvelopele de vara second hand pot fi salvarea masinii

Chiar daca exista o regula nescrisa potrivit careia daca anvelope vara sau iarna au profilul mai mic de cativa milimetri, cam 5 mm, anvelopa ar trebui schimbata imediat cu una noua, multi soferi, din cauza crizei economice si bugetului tot mai precar pe care-l au pentru masina, aleg anvelope vara second hand, mai ieftine si, uneori, destul de bune pentru o rulare normala, fara excese sau drumuri lungi.

Neatentia si goana dupa preturi foarte mici ii determina pe soferi sa faca compromisuri si sa ia anvelope proaste, care nu-i tin mai mult de cateva saptamani. Pentru a nu cadea si dvs. in plasa vanzatorilor de anvelope vara second hand, ar fi bine sa verificati cu atenti data fabricatiei cauciucurilor. Ea poate fi gasita pe peretele lateral al anvelopelor si este un numar; de preferat ca toate anvelopele care le pui la masina sa nu aiba peste 12 luni diferenta in raport cu anul fabricatiei. Insemnul clar care iti spune ca esti aproape de data fabricatiei anvelope vara este DOT, urmat de patru cifre-doua pentru saptamana din an, in timp ce doua indica anul fabricatiei. Anvelopele mai vechi de 5 ani nu au ce cauta la masina ta-da, in teorie, o anvelopa depozitata corect poate sa te serveasca si 10 ani, insa nimeni nu prea respecta normele de depozitare si anvelopele nu rezista decat maxim doi-trei ani. De asemenea, trebuie sa se studieze cu atentie profilul anvelopei pentru ca acesta sa aiba 7-8 mm in cazul unei second hand. Conteaza foarte mult si aspectul exterior anvelope vara second hand atunci cand vrei sa cumperi ceva cat e cat de calitate si sa nu te pacalesti.

Crapaturile micute, taieturile, chiar zgarieturile sau reparatii mascate pot compromite in maxim un an fiabilitatea anvelopei second hand. Si interiorul conteaza foarte mult. Nu trebuie sa aiba petice, dopuri, nu trebuie sa existe gauri de la cuie sau alte lucruri care au ajuns din intamplare pe acolo. Importanta e si marca si pretul. Preferati sa dati mai mult putin si sa cumparati un Dunlop sau Continental, chiar si second hand, decat vreo marca no name care nu va garanteaza ca prindeti luna viitoare fara sa ajungeti in service cu anvelopele.