1. Saculetele de ceai - Thomas Sullivan a inceput sa vanda clientilor sai, in 1908, ceai in saculeti de matase cu o sforicica atarnata la unul din capete. Ideea sa nu era insa sa le scufunde in apa, clientii au facut asta din proprie initiativa. Mai tarziu, el a inlocuit matasea cu plasa din cauza multor plangeri primite de la clienti, pentru ca mai apoi sa fie hartia cea care protejeaza frunzele uscate de ceai.
2. Zaharina - Omul de stiinta germano-american Constantine Fahlberg a descoperit acest produs revolutionar tot din greseala. Obosit de atatea experimente in laborator, a uitat sa se spele pe maini cand s-a dus sa manance. A luat o bucata de paine, insa a vazut ca are un miros dulceag, dar nu a suspectat nimic… Dupa ce a mancat, s-a spalat pe gura si s-a sters cu un servetel care mirosea… dulce, mai dulce decat painea! Atunci si-a dat seama ca era ceva in neregula cu siguranta. Si-a lins chiar si degetele si a vazut ca o anume substanta ramasa pe mana lui facea toate obiectele pe care le atingea sa fie… dulci. S-a intors in laborator si a determinat substanta minune care indulcea totul. Asa a aparut zaharina.
3. Chipsuri de cartofi - George Crum lucra la un fel de fast-food unde se vindeau si cartofi prajiti, specialitatea casei. Un client s-a plans odata de grosimea incredibila a cartofilor prajiti. Asa ca George i-a trimis o farfurie cu unii mai subtiri, dar tot nu a fost bine. Enervat la culme, Crum s-a hotarat: i-a facut niste cartofi prajiti subtiri ca foita de tigara si i-a trimis la masa cu gandul ca asta il va scoate din sarite pe clientul nemultumit si va pleca. Contrar asteptarilor sale, clientului i-a placut la nebunie „reteta”, iar altii din restaurant au comandat si ei imediat aceeasi cartofi subtiri.