Imbracaminte reflectorizanta – vizibilitate sporita

Imbracamintea de la locul de munca trebuie sa fie adesea in concordanta cu tipul de activitate care se presteaza. Trebuie sa fie suficient de buna incat sa protejeze termic, sa fie impermeabila si, daca situatia o cere, sa fie vopsita in forme si culori reflectorizante pentru a evita viitoare accidente. Toti acesti factori ar trebui sa fie luati in calcul in momentul in care se lucreaza la exterior, pe drumurile publice din Romania, unde vizibilitatea soferilor pe timpul noptii este una redusa iar orice echipament in culori stridente reprezinta un real ajutor. Fara aceasta imbracaminte, atat muncitorii cat si soferii ar avea de suferit, numarul accidentelor crescand considerabil.
 
Tocmai din acest motiv, firmele producatoare de echipamente de lucru au fost nevoite sa creeze haine special concepute pentru atentionarea participantilor la trafic. Ele vin sub forma de costume, pantaloni, pelerine, geci sau veste reflectorizante si sunt concepute pentru a fi purtate atat in anotimpurile reci cat si in cele calde, peste hainele deja existente sau ca imbracaminte de sine statatoare. Ba, mai mult, legile statului roman obliga purtarea lor ori de cat ori este nevoie pentru a evita un accident. Ele trebuie purtate atat de lucratori cat si de biciclisti, iar soferii sunt nevoiti sa isi echipeze autoturismele cu un kit complet de atentionare (triunghi reflectorizant, vesta reflectorizanta, stingator auto si trusa de prim ajutor), folositor in cazul unei defectiuni a masinii pe drumurile publice.
 
De unde le cumparam?
 
Achizitionarea acestor echipamente se poate face din magazinele specializate in acest domeniu sau dau pe orice site de profil de pe internet.  Ele se gasesc in nuante de galben, verde, portocaliu, rosu sau albastru si sunt echipate cu dungi care reflecta razele de lumina, astfel incat sa acorde o mai buna vizibilitate pe timp de noapte.  Preturile variaza intre 6 si 300 de ron, in functie de complexitatea materialului  si de calitatea acestuia.