În ce loc ne fuge inspiraţia?

Ţi s-a întâmplat vreodată să rămâi fără insipiraţie? Fie că este vorba de conceperea unui logo, scrierea unui articol, definirea unei sculpturi sau pictarea unui tablou, cel mai greu este începutul. Primul design, prima fraza, prima linie trasată pe o planşă, astea da momente de încercare, ce te pun în dificultate... Indiferent care este forma de artă pe care o practici sau care este domeniul în care activezi, vine un moment în care nu iţi dai seama ce să mai faci în continuare, știi doar că trebuie să faci ceva, dar ce? Îţi lipseşte inspiraţia, acea scanteie de moment care să îţi porneasca motorul. Scriitori și designeri pot aştepta ore în şir ca inspiraţia să îi lovească, dar, din păcate, ea nu vine. Contrar a ceea ce se crede, problema nu constă în faptul că mintea e lipsită de lucruri la care să se gândească, ci că e plină de gânduri inutile. În mod ironic, nu poţi forța aceste gânduri inutile să iasă, aşa pur şi simplu din mintea ta, ele trebuie tratate cu calm, urmând câţiva paşi simpli.

Unde ne găsim inspiraţia pierdută?

Dacă ai dat cumva un anunţ la mica publicitate, oferind recompensă celor care îţi găsesc inspiraţia intactă şi ţi-o aduc inapoi, te anuţ cu regret, că eşti pe drumul greşit.
Inspirația o poţi găsi pretutindeni, excepţie făcând interiorul camerei tale.Du-te din când în când și respira aer curat, vezi fețe noi, sau găseşte un loc în care poți fi singur și iti poţi lăsa imaginaţia liberă.(nu, camera ta, evident).

Lasă-ţi imaginaţia să zburde, nu suprima lucrurile care îţi intră în minte .Îți amintești când erai încă un copil şi credeai că ai puteri supranaturale?Sau când îţi spuneai toate secretele unui prieten imaginar? Mintea ta este este un loc minunat,  nu-ți fie rușine să iti  imaginezi că zbori și  tragi cu fascicule laser cu ajutorul ochilor. Aceste exerciţii de imaginaţie îţi reîmprospătează mintea iar aceste lucruri simple şi aparent prosteşti te pot inspira mai mult decât te-ai putea gândi. Pur si simplu lasă-ţi imaginaţia să curgă.

Arta încearcă să imite frumuseţea naturii, drept urmare îţi poţi găsi inspiraţia pierdută  în frumuseţea şi  bogăția naturii.
Încercă să cauţi  locuri în care nu ai fost, să experimentezi lucruri pe care nu le-ai mai încercat  şi pe care le-ai văzut doar la televizor. Fă-ţi curaj şi fă ceva de care îţi este teamă, fă o săritură cu coarda elastica, învaţă să tragi cu arcul.Încearcă cât mai  multe lucruri noi pentru a găsi ceea ce ţi se potrivește, ceea ce te inspiră.

Caută întotdeauna munții cei mai inalti, pentru a avea o perspectivă noua asupra lumii, astfel inspiraţia nu te va mai părasi niciodata, pentru ca îi place sa fie la înalţime.