Cum alegem obiecte sanitare potrivite pentru baia noastra?

Baia este camera in care ne petrecem in fiecare zi cateva clipe de relaxare, asa ca incercam mereu sa o amenajam dupa ultimele tendinte in desing interior si sa o facem cat mai primitoare. Aspectul baii este dat in primul rand de gresie si faianta dar si de obiecte sanitare si, mai ales, de modul de aranjare a lor in spatiu de care dispunem. Elementul central al unei bai este atat mobilierul, cat si cada.

Cazile se aleg in functie de spatiul pe care-l aveti la dispozitie. Daca vreti sa obtineti o baie cu spatiu cat mai mult puteti cumpara cazi ovale cu picioare, iar daca aveti o baie mai mare, puteti lua cazi de dimensiuni mai mari si cu decoratiuni speciale si accesorii diverse pe caee sa o plasati in mijlocul incaperii. Un alt criteriu la care trebuie sa va ganditi este materialul din care sunt confectionate cazile si toate obiectele sanitare ale baii..

Pe piata exista foarte multe variante de la materiale plastice, cu design elegant si foarte rezistente, usor de montat si de transportat pana la materiale mai vechi cum este fonta si care asigura o temperatura optima a apei pentru o mai lunga perioada de timp. De asemenea, cazile din otel, cu suprafete din email portelanat, pot fi o optiune, insa acestea sunt mai greu de intretinut si se pot zgaria foarte usor. Alte materiale din care pot fi facute cazile pentru baie sunt din marmura, granit sau onix.

Foarte important e si designul cazii, asa ca poti alege cada pe colt, foarte incapatoare si la moda, cada cu picioare, cada incastrata, cada stativ pe care le poti plasa in functie de spatiul de care dispui. Indiferent ce ai alege, trebuie sa fie o cada care sa iti placa ca design, sa fie incapatoare, sa iti permita un moment de relaxare totala.

Nu trebuie sa omiti asortarea cazii cu toate celelalte obiecte sanitare pe care le vei plasa in baie. Chiuveta, vasul de toaleta sunt si ele importante si ar fi bine sa faca parte din aceeasi gama sau sa se potriveasca astfel incat sa-ti creeze baia de vis!