Cum ne ingrijim parul vara

Parul - asemeni tenului sau a pielii de pe intregul corp trebuie sa fie protejat si hidratat. Atunci cand este vara in special - si ne expunem foarte mult soarelui, fie ca este vorba de plaja, de mare (iar aici vorbim si despre apa sarata care deshidrateaza foarte mult firul de par si il usuca) - ori ca mergem pur si simmplu prin soare, pe parcursul unei zile caniculare, trebuie sa venim cu un plus de ajutor pentru par.

Nu intotdeauna este suficient doar un sampon, trebuie sa aplicam si un balsam de par, mai ales daca avem firul cu tendinte de uscare rapida, iar dupa uscare sau chiar in timpul uscarii, ar fi ideal sa utilizam si un balsam pentru varfuri. Dar - o data pe saptamana - trebuie sa avem un ritual de rasfat al parului, iar aici nu sunt excuse mastile. Daca nu stiti ce anume sa utilizati, puteti apela la marele maestru Google, care va explica exact ce tip de masti puteti folosi pentru tipul de par pe care il aveti. Iar o gama foarte buna este cea care contine masti Londa, o gama extrem de variata si bogata. Daca insa sunteti adeptele mastilor naturale, atunci va puteti inspira si din masti Londa, sau cel putin din ingredientele lor, din ceea ce inseamna continutul unei astfel de masti.

De exemplu pentru parul cu tendinte de ingrasare, puteti folosi un sampon pe baza de urzica sau lavanda, care are si un miros extraordinar, dupa care sa aplicati un balsam (in gama de produse cosmetice Londa gasiti atat balsam care se aplica pe parul umed cat si balsam care se aplica pe parul uscat). Masca de par se aplica de maxim doua ori pe saptamana si o puteti folosi in special pentru parul uscat, care are nevoie de hidratare sau pentru varfuri despicate, care au nevoie de atentie constanta.