Adaugarea antixodantilor din suplimente alimentare

Carotenoidele sunt abundente in fructe si legume viu colorate. Cele mai frecvente sunt beta-carotenul si keto-carotenul, gasite in morcovi si alte legume, pe care organismul le foloseste pentru a crea vitamina A, un element esential pentru o vedere buna. Lipsa de vitamina A este cea mai frecventa cauza de orbire la copii.

Alte carotenoide mai putin frecvente includ luteina si zeaxantina, gasite mai ales in legumele de culoare verde inchis, cum ar fi varza, si care sunt considerate a fi esentiale pentru mentinerea unei vederi bune la adulti si varstnici. Cea mai frecventa cauza de orbire la varstnici este o afectiune numita degenerescenta macularea, si multi cercetatori si medici oftalmologi cred ca adaugarea de luteina si zeaxantina in dieta va ajuta la prevenirea acestei afectiuni. In timp ce alte carotenoide sunt benefice pentru sanatatea noastra, mai ales pentru ochii nostri, ele nu se apropie de beneficiile oferite de produsele din plantele medicinale. Un compus de calitate, precum Astaxanthin, 12 mg 30 capsule, are un numar de activitati biologice. Este un antioxidant, care ajuta la prevenirea efectelor negative ale moleculelor de radicali liberi. Este un anti-inflamator, ceea ce este important nu numai pentru afectiunile dureroase, dar si pentru ca inflamatia joaca un rol important in imbatranirea celulara si a bolilor legate de varsta, cum ar fi bolile de inima si cancerul.

Cercetarile indica faptul ca antioxidantii pot fi capabili sa previna formarea de tesuturi bolnave si chiar sa descompuna placile de amiloid observate la pacientii cu Alzheimer. Testele clinice sunt in curs de desfasurare pentru a investiga aceasta prestatie. Beneficiile antioxidantilor din plante pentru infectii virale, fungice si bacteriene sunt cunoscute de mii de ani. Carotenoidele sunt unele dintre substantele din plante care au fost si sunt o componenta de baza a medicinii traditionale din toata lumea.