Rute auto recomandate pentru litoralul romanesc

Probabil cu toti stim zicala care spune ca drumul stiut este cel mai scurt, dar ce facem daca nu stim niciun drum? sau drumul stiut nu mai este de actualitate. In acest articol doresc sa impartasesc experientele personale cu privire la rutele auto pe care le-am urmat spre sau dinspre litoralul Romanesc. De asemenea trebuie sa avem in vedere si cateva rute ocolitoare, pentru a evita blocajele rutiere ce au loc in perioada de varf pe DN39 Constanta - Mangalia.

In cazul in care distanta ce trebuie parcursa pana la desinatie necesita foarte mult timp, va recomand sa nu plecati la drum daca nu aveti un loc de cazare asigurat, in caz contrar riscati sa pierdeti timp in cautarea unui loc de cazare in loc sa va bucurati de soare si plaja. Daca totusi ati plecat la drum si nu ati apucat sa rezervati cazare, puteti gasi cazare costinesti cu ajutorul portalului turistic infocazarecostinesti.ro.

Rutele recomandate pentru cei ce doresc sa ajunga pe litoral din nord-vestul Romaniei (Banat-Crisana-Transilvan-Maramures):
1. Timisioara - Deva - Sibiu -Ramnicu Valcea - Pitesti - Bucuresti - Constanta
2. Oradea - Cluj Napoca (intrare autostrada A3) - Alba Iulia - Sibiu - Ramnicu Valcea - Pitesti - Bucuresti - Constanta
3. - Baia Mare - Dej - Cluj Napoca (intrare autostrada A3) - Alba Iulia - Sibiu - Ramnicu Valcea - Pitesti - Bucuresti - Constanta

Pentru Moldova si Bucovina recomandam urmatorul traseu:
1. Suceava - Roman - Bacau - Adjud - Focsani - Ramnicu Sarat - Buzau - Slobozia - Drajna (intrare autostrada A2) - Constanta
Daca veniti din Iasi recomandam prima ruta (prin Roman), aveti mai putene zone rurale pe traseu.

Cu toate acestea, este bine sa consultati o harta inainte de a pleca la drum si evitati sa va bazati exclusiv pe GPS, acesta calculeaza traseul fara tine cont de starea drumurilor. In cazul in care ati planificat sa plecati la sfarsitul sapamanii, va recomand sa plecati cat mai devreme, daca este posibil chiar in timpul noptii.

Rute ocolitoare Dn 39 (Costanta - Mangalia):
- Pentru sudul litoralului: Iesire A2 Cobadin - Topraisar - Amzacea - Negru Voda - Mangalia
- Pentru nordul litoralului: Iesire A2 Ovidiu - Navodari - Mamaia