Idei de amenajare a unei bucatarii elegante

Bucataria este un spatiu multifunctional in ziua de astazi. Acolo gatim, luam masa, socializam, ne realaxam. Atmosfera dintr-o bucatarie depinde foarte mult de designul interior si de modul in care sunt organizate toate elementele din bucatarii. Conform tendintelor actuale, in bucatarie isi face loc mobila cu finisaje lucioase, mate, cu o compartimentare cat mai practica, functii estetice complexe.

Daca bucataria e mai mica, atunci totul trebuie sa fie ordonat, toate obiectele si mobilierul din bucatarii trebuie sa poata fi folosite la mai mult lucruri, sunt ideale dulapurile suspendate, spatiile de depozitare in care sa incapa cat mai multe obiecte, incorporabile. Este bine sa va ganditi si la designul general al bucatariilor si sa combinati mai multe tipuri de texturi si de culori in asa fel incat, impreuna cu peretii si ceea ce aveti aplicat pe ei sa creati un mediu elegant si care respecta toate tendintele din moda actuala. In centrul unei bucatarii puteti amplasa o masa care sa respecte liniile designului, si pe care sa o puteti folosi in mai multe moduri, astfel incat sa puteti economisi spatiu si timp. Conturarea unui spatiu aerisit este esentiala intr-o bucatarie, asa ca trebuie sa alegeti mobilier cu finisaj lucios si accesorii cu finisaj metalic, care vor dispersa lumina si vor contribui la conturarea spatiului. Nu va feriti de culorile indraznete, puteti sa alegeti orice combinatii cromatice placute vederii, fara a limita spatiul din punct de vedere vizual. De asemenea este bine sa va ganditi intreaga amenajarea a bucatariei tinand cont de spatiul efectiv si de celelealte electrocasnice pe care va trebui sa le amplasati acolo.

Optati pentru mobilier usor de mutat, din esente rezistente la umiditate, corpuri suspendate destul de usoare care sa nu cada la un eventual cutremur sau la o atingere involuntara. Este foarte important ca fiecare piese de mobilier sa se incadreze perfect in spatiul dat si sa respecte elemente de design din jur.